Bağışıklık hücrelerimizin çoğu lenf(akkan) sistemiyle taşınır. Lenf dolaşımını güçlendirmek, bu hücrelerin bütün vücudumuzda hareketliliğini ve faaliyetlerini arttırır, trambolinde zıplamak bu faaliyeti çok iyi bir şekilde gerçekleştirir, böylece vücudumuzun enfeksiyonlarla ve hastalıklarla savaşmasına yardımcı olur. Dolasıyla bağışıklığımız gelişmiş olur.
Etiket: trambolin zayıflama
Trambolin Sinir Sistemini Geliştirir ve Sakinleştirir.
Zıplama hareketi vücudumuzun yukarı ve aşağı doğru yaptığı ritmik hereketlerden meydana gelir. Bu egzersiz kendimizi iyi hissetmemizi sağlar. vücudumuzdaki dokunmaya karşı duyarlı hücrelerin en çok olduğu bölümlerden biri ayaklarımızdır özellikle de tabanlarımız. Trambolinde zıpladığımız zaman bu uyaranlar harekete geçer. Uyaranlar bizlerin dinç durmasını, zindelik hissine varmamızı sağladığından vücudumuz hareketli fakat biz gayet sakin oluruz.
Trambolinde zıplarken farklı hareketleri bir arada yaparak el-ayak-zihin koordinasyonunu zorladığımızdan gelişir. Trambolinde zıplamak aynı zamanda stres atmaya yarayan müthiş bir eğlencedir.
Zıplamak mı Koşkam mı?
Birçoklarımız spor için vaktimizin olmadığından yakınırız. Spor için bir salona(jimnastik,fitnes vb.) gitme imkanımız da olmayabilir. En azından koşabilseydik…
Bilindiği gibi koşmak insanın tüm kaslarını harekete geçiren en verimli sporların başta gelenlerinden biridir. Trambolinle 5 dakika zıplamak 1000 m(1km) koşmaya eş değer hatta koşmaktan daha verimli. Hem daha az zaman hemen daha az efor.