Trambolin Bakımı ve Kullanımı
Metal aksamı kontrol ve bakımı
- Trambolin çelik konstrüksiyonu, merdiven ve yürüme yolları bağlantı civataları periyodik olarak kontrol edilmeli, gevşeyen civatalar sıkılarak sağlamlaştırılmalıdır. (20 günde bir)
- Yayların takıldığı zikzak demirlerin kaynaklarında kopma veya kırılmalar kontrol edilmelidir. (30 günde bir)
- Dikme profillerinin ayak üzerine takıldığı havuzların kaynakları kontrol edilmeli, havuz altında bulunan stopun kaynak kontrolü yapılmalıdır. (30 günde bir)
- Trambolin ayakları yere eşit olarak basmalı, havada kalan ayakların altına destek konularak eşitlenmelidir. (20 günde bir)
- Trambolin kurulan zemin; düz, beton vb. bir zemin değil ise ayakların altına destek konulmalıdır. (her kurulum öncesi)
- Boyalı malzemelerde çarpmalardan ve sürtünmelerden dolayı oluşan boya kabarmalarının rötuş boya atılarak paslanmalardan engellenmelidir. (30 günde bir)
Yay kontrolü
- Trambolinde bulunan yaylar periyodik olarak kontrol edilmeli, yerinden çıkan yay yerine takılmalıdır. (günlük)
- Kırılan ve açılan yaylar yedeği ile değiştirilmelidir. (günlük)
- Yaylarda küflenme veya oksitlenme meydana geldiğinde temizlenmelidir. (20 günde bir)
Zıplama ağı kontrol ve bakım
- Kopan ipler birbirine örgü şeklindeki gibi ipin koptuğu yerden bağlanıp aparatın içinden geçirerek tekrar kopan ipe kadar örülerek bağlanmalıdır. (günlük)
- Zıplama ağında ipteki bulunan büküm tellerinden kopmalar olduğunda, kopan bükümler eklenerek tamir edilmelidir. (günlük)
- Kilitli aparatların açılan kilitleri tekrar kapatılmalı, kırılan kilitli aparatlar yedeğiyle değiştirilmelidir. (7 günde bir)
Ticari Trambolin Bakımı
- Trambolin tamamıyla de monte bir sistem olduğu için periyodik olarak kontrol edilmesi gerekmektedir.
- Trambolinde çelik kontrüksiyon bağlantılarını sağlayan cıvataları ilk kurum tarihinden itibaren 15 gün içerisinde 7 günde bir kontrol edilmeli ve gevşeyenler sıkılmalıdır.
- Trambolin minderleri kolonlar ile çelik kontrüksiyon bağlanmıştır, bu bağlantıların her 10 günde bir kontrol edilmesi gerekmektedir, bu kontrol trambolinin alt bölmesinden yapılır.
- Trambolin yayları 15 günde bir periyodik olarak kontrol edilmelidir. Yaylardan yerinden çıkan, kırılan, bozulan olabilir bu yaylar yedek yaylarla değiştirilmelidir.
- Trambolinin zıplama ağı 15 günlük periyotlar halinde kontrol edilmeli, kopan ipler var ise uçları birbirine tekrar bağlanmalı ve bağlantı yerleri düğümün çözülmemesi için az bir şekilde eritilmelidir.
- Trambolin brandaları altlarında bulunan balık gözleri 15 günlük periyodik olarak kontrol edilmeli ve balık gözlerinin bulunduğu yerlerde yırtılmalar var ise yırtık yerlerin diktirilmesi gerekir.
- Trambolinde brandaların altlarında bulunan cırtların her 10 günde bir kontrol edilmesi gerekir, cırtlardan acılan varsa tekrar yapıştırılmalıdır.
- Trambolin çevre ağı kurulum yapıldıktan 5 gün sonrasında iple komple üstü ve altı kelepçelerin bulunduğu yerlerden tekrardan bağlanmalıdır.
- Trambolin yürüme yolu periyodik olarak 15 günde bir alttan kontrol edilmesi gerekir. yürüme yolunda kaymalar varsa düzeltilmelidir.
- Trambolin çelik kontrüksiyonu ayda bir kontrol edilmeli, pas yapan yeri var ise boyanması gerekir.
Ticari Trambolin Temizlik
- Trambolin açık alanda kurulu ise brandaları malzemenin ömrünü uzatmak için 7 günde bir komple cif ile silinmelidir.
- Trambolin zıplama ağlarının çürümesini önlemek için 15 günde bir deterjan kullanılarak fırça veya sünger yardımı ile yıkanmalıdır.
- Trambolin cevre ağının 30 günde bir yıkanması görüntü ve malzemenin ömrünün uzun olması için gereklidir